Pazartesi, Ocak 15, 2007

final sonları

iyi ki geldin de iki laf ettin saf ve temizim. sen de olmasan bu eskimiş, kirletilmiş, dikenli yollarında ruhumun, gideceğim yere hiç ulaşamayacaktım.

derste geçti gece, uykuda geçti gün. manasızca canımı sıktığım hadiseler var devamlı kafamda. hayatım benden önce koşuyor ve ben inatla duruyorum. böylece de mütemadiyen geç kalıyorum, son dakikaya sıkışıyorum, yarım yamalaklarla yetiniyorum.

hayatımda ilk kez cidden sorunlarım var ve ben bunları hiç takmıyorum. İlginç bir insan oldum ben.

-yenilenmiş bloggerda ilk post. giden linkler yenilenecekler efem en kısa zamanda, lütfen "aa göte bak!" demeyin.

Salı, Ocak 09, 2007

kusmaklar diyarından

ertelememek zamanı artık. korkuları yenmek. ağlamamak zamanı. sezen olmak ya da kim olmak gerektiğini hatırlamak zamanı.
içimde acıyan o küçük kara nokta kendini neden hep zayıf anlarda apaçık ortaya koymak zorunda? mutluyken silebilsem ya onu, kökünden!

az kaldı.

bitişe mi, başlangıca mı bilmiyorum, bilinmeyenin göbeğinde hopluyorum, ama az kaldı. çok az.

Perşembe, Ocak 04, 2007

içeride

orada bir yerde bir şeyler var. 5. senesini dolduruyor. orada bir yerde, kafamın içinde. hiç bu kadar hissetmeye yaklaşmamıştım sanırım. duruyor ve nefes alıyor sanki. ve koşuyor, çok çok hızlı. zihnimdeki kelimelerden, görüntülerden hatta kokulardan bile hızlı. hislerimden hızlı.
kelimeleri, hayalleri benimle taban tabana zıt bir parça yaşıyor içimde. korkunun ilk temelleri atıldığında açıldı o kapı ve içeri sızdı. bendenliğin en ileri kopyası. keşfi 5 senemi aldı. ama temizliği bir aya kalmayacak emin ol. en büyük sözüm onayken kendimden bile vazgeçerim gerekirse. zihnimin karanlık odaları durduramayacak beni.

sağ ol keşfine bu kadar derinden katkıda bulunduğun için. belki yaratımına da aracı olan sendin. ama yaratımından silinişine kadar her anının sağladığı gelişimin farkına vardım sayende. sağ ol, bakmanın ötesinde görmemi sağladığın için. varoluşa şükürler olsun.

Salı, Ocak 02, 2007

gece-sabahlardan bir demet

bugün ilk sonsuza uzayan gece. neler olmadı ki?

bir kere yeni ve "geleneksel eski yıl hesaplaşması - yeni yıl karşılaması yazısı" yazılmamış bir senenin ilk günü. 2007 geldi de hoş mu geldi?

içimde bir sezen daha öldü dün.
bir sezen daha doğdu mu?

geçmişten, gelecekten yüzlerce yüz, yüzlerce sezen, bir o kadar eski-yeni paylaşım konuk oldu bu sabaha uzayan gecenin karanlığında.

ağırlaşarak başladım hafifleyerek ilerlerken sıkıntıdan kendimi boğdum. şimdi bunları yazan kim bilmiyorum. bir bildiğim var ki ben finallerim aklım bir karış havada giriyorum. hem de 3ünden kalma ihtimalim bu kadar yüksekken.

yardıma, desteğe çağırıyorum tüm enerjileri her anda, ama kendim yeterli adım atıyor muyum emin değilim. içimden taşan o saf sevginin kafası karıştı. halbuki her yeni olayda içine bakmalıydı, ne kaldı, niye kaldı? yalan oldu biraz, biraz fazla oldu. ama umudum hep içimde, sevgim taşıyor gün içinde. hedef süreklilik her zamanki gibi. biri de dikkatimi ve huzurumu geri verse ya artık. zorlanmasam sanki başka bedende, başka bir beyinleymiş gibi.

kızıl kıvırcığım yazını bekliyorum hala. bekle, bekle, bekle, mor-turuncu oldum :) ne mutlu.